Търсене в този блог

понеделник, 25 юли 2011 г.

Cucko Baits and Trustikovo Lake


След кратка уговорка с Явор реших да се включа за съвместен излет на Тръстиково 22-25.07 като той щеше да бъде на сектор 8,аз избрах сектор 9 и риболова беше решен чрез уведомяване на г-н Harry Carp  :D
В петък сутринта рано пътувайки по магисталата за Варна

И то на автопилот!  ;)



Пристигайки на сектора в 9:00ч.!

Започнах разтоварване на багажа!

Захранката и стръвтта която приготвих!Топчета cucko-baits около 10 кг.  :shock:  :lol:

Разпънах и бивака  :)

Следователно започнах работа с маркера,оказа се доста трудно да намеря място за където да захраня и презентирам.След двучасово търсене избрах две петна въпреки че около тях преобладаваха доста закачки! :o
И снайперите готови да свалят звезди



По-късно дойде г-н Harry Carp и ми поднесе информация за останалите сектори на другия бряг който бяха там от четвъртък, че имат вече риби!А при мен все още нищо защото не бях почнах да захранвам а просто си ловях на царевица!
Привечер когато леко поутихна вятъра се заех да захранвам около 4-5 кг. cucko-baits натрошени и цели бъкани с пелети и царевица.Бомбадирях яко със спода оборудван със spomb докато не се усетя, че умалях да мятам :oops:
Презаредих всички въдици само на топчета cucko-baits на две въдици снежен човек 20+16 и две на единично потъващо дипнати в Банан и нов дип който сам си го направих!
След това продължих с кобрата и настана време за студен беер при Явор  drink3
Явор вече беше почнал да ги дърпа,а при мен все още нищо!Но не губех кураж просто имах време на разположение и не си давах за нищо зор!
след около 4-5 часа най-после последва първия рън, докато все още си пийвах вече напреднала бройка Астика при Явор изтичайки с мръсна газ  :shock:  :lol: до сектора сигнализатора се бе запалил до дупка докато не стигна до 3-тата въдица засякох усетих борба на риба започнах да я контролирам ,но шанс никакъв рибата навлезе в закачки и до там!  :twisted:
След този Тръстиковски рън след час последва 2-ри и 3-ти рън и отново ми разказаха играта   :shock: Няма вадене think
Започнах да обмислям варианти как аджеба да извадим рибите от там!Докато обсъждах с Явор исмилих 2-3 варианта в зависимост от ситуацията ще ги приложа!
Настана полунощ,изморен от пътуване и цялата занимавка си легнахме!
Към 4 сутринтта последва бясно пиййп, последва бързо скачане от леглото и за секунда вече държах здраво въдицата,видях с челника на къде сочи електриковото влакно,отново тежка борба последва пътя на предишните риби,но тоя път си приложих умуваната тактика успях да придържа максимално рибата да не навлезе в закачки.Направи доста тежки тласъци след няколко шумолеви тръстики зърнах устата му която даваше знак че рибата ще да е най-малко 10 кг. :shock: Тръпнах и отново набра скорост за да опита да ми се изплъзне  :ne-ne: отново приложих тактиката и шаранът вече беше в кепа!  ;)
Поставихме го на дюшека, щом разгънем кепа и погледна към шарана си обясних с какви предишни играчи съм се сблъсквал  :shock:




Сутринтта напомних на г-н Harry Carp,че може да се наложи да скача от там! :lol:

И отново риба,този път е гол!

Успешния монтаж,стръв и дип cucko-baits ;)

И така цял ден имах също удари но рибите успяват да озоват в закачки  :oops:
След няколко късания и връзвания на ново монтажи си легнах след полунощ!
В 3:30ч. последва тръстиковски рън и отново борба с тежки тласъци!Отново борба из храсталака успях да кепна рибата!Отворих,поставих я на дюшека и какво да видя-познах коя е рибата!  :shock:  :lol:
Звъннах на Явор и му поднесох изненада  :D Явор го беше хванал същия само преди по-малко от 12 часа  :shock:




Явно му е приятно да е в нашата компания  agagsdfgsdf
Отново потънах в удари и късания  :twisted:


И пак-удари и късания!


Последва едно странно взимане на ръннн  :shock:
4-та въдица пииип...засичам усещам рибата,докато я боря последва и 2-ра въдица  :shock: Интересното е, че аз напъвам а 2-рата пищи,спра ли не пищи!След кратко умуване изглежда рибата явно е оплела монтажа!Реших да оставя двете въдици на аванс докато са  на стойката, влазох колкото мога навътре след влакното на 4-та въдица и успях да зърна нечий монтаж,оказа се монтажа на 4-та въдица която явно 2-ра я оплела!Придърпах влакното за да приближа оплетания монтаж за да го разплета.Докато разплитах усещах дърпане на риба която ми е наблизо от другия монтаж и така разплетох хвърлих монтажа пред мен във водата защото влязох без въдицата-топчето още си стоеше на косъма!
Връщам се обратно взимам 2-ра въдица,пак влизам навътре и започвам да обирам влакното което е обиколило 3-та въдица из закачките,в един момент усетих че рибата е там  :shock: И айде на заден ход този път за да взема и кепа уфффф...  :D кепнах го и го слагам на дюшека и какво да видя куките на 2-ра и 4-та въдица са в устата на шарана :shock:  :shock:  :shock:

Бем ти по време на борба рибата решила да си похапва от на друга въдица със cucko-baits докато вече има забита кука ;)



Отново потънах в удари на мушмуроци и удари на риби влезли в закачки-последва пак късай и вържи.почти вече съм на привършване на лийдкори,шокове,куки,олова и какво ли още не,чак обърнах бивака на опаки  :shock:
Тотално вече се уморих изпих една малка и легнах да поспя, че ми е последната нощ!
Но отново малко след полунощ рънн


Кантар,снимка,антибиотик и айде всеки в своя си дом!
Сутринтта отново ръннн


С тази риба приключих риболова и останах доволен въпреки трудностите,но за сметка на това го прави доста интересен!
Сигурно имам може би 20 монтажа които останаха в сектора и ако някой ги извади да знае, че това са мойте  :oops:
На извадените риби и изтърваните такива им загубих бройката,защото имаше и мушмуроци които дори само откачах куката и обратно бегом да растат!
Общо взето всички риби и удари са само и единствено на топчета cucko-baits, шараните го търсят!  ;)
А г-н Harry Carp някой друг път ще скача от кулата  :D
И благодаря за компанията на Явор и съпричастността, че ми услужи с хладилника си за изстудяване на бирата! drink3

Няма коментари:

Публикуване на коментар